Frågor och Svar om
FRÅGOR OCH SVAR
Inför varje mässa får vi alltid en massa e-mail och vi gör vårt bästa för att svara på alla så fort som möjligt. Vi har under årens lopp märkt att de flesta frågar samma frågor, så vi har nu sammanställt denna "Frågor & svar" sidan.

Var vänlig att kontrollera om svar på din fråga finns med här INNAN DU MAILAR OSS.

Tack på förhand.
1. Får man lov att ta med sig väska / ryggsäck / handväska / plastpåse med sig in på Slagthuset?

Svar: Totalt väskförbud gäller ej mässor. Slagthuset tillåter ej stora väskor eller resväskor och dessa kan ej heller hängas in i garderoben. Ryggsäckar är ej tillåtna inne på mässan, men kan hängas av i garderoben. Plastpåsar och små handväskor är tillåtna, som mässan och vi gärna ser att ni hänger in i garderoben. Plastpåsar och handväskor som ändå tas med in på mässan kommer genomsökas innan entré.

Stora väskor med cosplay-material är tillåtna och kommer genomsökas innan entré.


1.1 Kan man köpa entrébiljetter på plats & är det olika köer?

Svar: Ja, entrébiljetter säljs på plats i kassorna under mässans öppettider, och då med kontanter. Det finns även förköpsbiljetter som betalas med kort, länk finns på startsidan. Det är olika köer för förköp och kassaköp med kontant, skyltat på plats.

1.2 Vilka regler gälller för replika-vapen på mässan?

REALISTISKA SKJUTVAPEN ÄR EJ TILLÅTET, MED ELLER UTAN TEJP, MED ELLER UTAN BATTERIPACK, MED ELLER UTAN PLUGG. INGA REALISTISKA SKJUTVAPEN ÖVERHUVUDTAGET ÄR TILLÅTET I LOKALKERNA. EJ HELLER REPLIKA-GRANATER OCH DYLIKT. RYMDVAPEN SOM STORMTROOPER BLASTERS ÄR TILLÅTNA.

2. Jag undrar när mässan kommer till en viss stad. Jag undrar vilka gäster som kommer på mässan / Kan ni bekräfta om **** kommer på mässan?

Svar: Framtida datum för städer och alla framtida gäster presenteras för alla samtidigt, inte individuellt. All den senaste informationen kommer att finnas på denna hemsidan och vår Facebook-sida, allt annat är bara rykten och spekulationer.

3. Kommer gästerna finnas på plats båda mässdagarna?

Svar: Om inget annat anges, finns alla gäster på plats båda mässdagarna.

4. Vilka tider kommer gästerna finnas på plats?

Svar: Förutom raster, deras photo shoot och frågestundstider, finns de på plats vid sina signeringsbord under mässans öppettider.

5. Hur mycket kostar gästernas photo shoots / signerade foton?

Svar: Vi har inte kontroll över vad gästerna tar betalt, men vi försöker fram tills mässan öppnar att få dom att hålla så låga priser som möjligt. (Brukar ligga på c:a 250 kr - 500 kr.) Hade vi gått ut med priser innan mässan, hade det blivit högre priser. Photo shoots och autografer är separata konstnader. Autograf ingår inte i photo shoot kostnaden.

6. Jag ska ta med mig eget material som jag vill ha signerat. Går det?

Svar: Ja. Kostnaden brukar vara samma som ett signerat foto.

7. Jag vill ta en selfie med en gäst, går det?

Svar: Vissa gäster tar selfies, då alltid mot en kostnad, brukar vara runt 200:- Vissa tar inte selfies utan hänvisar då tilll deras photo shoots.

8. Finns det förköp av entrébiljetter, photo shoots, autografer?

Svar: Ja, vi har både förköp av entrébiljetter (länk på startsidan då en mässa har presenterats) och försäljning på plats i entrén, då med kontanter. Photo shoots och autografer säljes endast på plats, inget förköp, och då av respektive skådespelare.

9. Är mässlokal, toaletter, restaurang/café handikappanpassade?

Svar: Ja.

10. Går ledsagare in gratis i sällskap med den dom är ledsagare till?

Svar: Ja, ledsagarbevis krävs för gratis inträde i sällksap med den man är ledsagare till, som betalar inträde.

11. Jag jobbar för en lokal tidning/website, och jag undrar om jag kan få en liten intervju med en av gästerna under mässan?

Svar: Vi får väldigt många förfrågningar om detta. Inga intervjuer görs under mässdagarna. Ev. intervjuer görs dagarna innan mässan och då med större tidningar, radiostationer, tv-kanaler etc. Kontakta oss gärna i god tid, med en utförlig presentation om vem ni representerar.

12. Får man lov att fotografera / videofilma inne på mässan?

Svar: Ja, men vissa utställare kan ha vissa restriktioner.

13. När får man bilderna från photo shootsen?

Svar: Bilderna trycks på plats efterhand som dom tas. Mer info om photo shoots, såsom tider, finns på första sidan för respektive mässa.

14. Tar utställarna / gästerna på mässan kort / swish / kontanter?

Svar: Olika när det gäller utställarna, det är inget vi har någon kontroll över. Vissa tar kort, vissa tar swish (svenska utställare isf), alla tar kontanter. När det gäller gästerna så är det kontanter som gäller. De tar inte Swish, som är en svensk uppfinning.

15. Finns det restaurang på mässan? Är restaurangen öppen under mässan?

Svar: Ja och ja.

16. Finns det garderob på mässan?

Svar: Ja.

17. Är det separat ingång för VIP-pass?

Svar: Ja, gå till entrédörren till vänster, längst fram. VIP-pass blir insläppta 9.30 Kommer man senare, gå till samma dörr, ställ dig inte sist i den vanliga kön.


18. Finns det parkering runt mässan?

Svar: Ja, följ denna länken för att se olika parkeringsplatser.
https://slagthuset.se/moten-event/praktisk-info/

19. Tar skådespelarnagästerna kort?

Svar: Nej, de tar endast kontanter.